dimecres, 17 d’abril del 2019

PENSA GLOBALMENT, ACTUA LOCALMENT

Els objectius de desenvolupament sostenible són una sèrie de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i assegurar el benestar global de les persones.


Hi ha disset objectius: fi de la pobresa, fam zero, salut i benestar, educació de calitat, igualtat de gènere, aigua neta i sanejament, energía assequible i no contaminant, treball decent i creixement econòmic, indústria, innovació i infraestructura, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció per el clima, vida submarina, vida de ecosistemes terrestres, pau, justícia i institucions sòlides, aliances per aconseguir els objectius.


Entre aquesta multitud d'objectius jo he triat el de: vida submarina. He triat aquest objectiu perquè molts animals estan morint degut a la contaminació causada pels humans. Els humans llencem molts residus al mar (la majoría plàstics) i això té una sèrie de conseqüències:
  • Els animals es poden menjar aquests residus i per tant moren.
  • Les platges estan molt brutes i això desagrada a la gent.
  • Els residus es queden enganxats als animals i moren.
  • Es formen illes gegants de residus.
  • El mar es contamina.
Jo he triat dues propostes:



Primera proposta:



La primera proposta seria posar més papereres a les platges, perquè així les persones més mandroses tinguin una paperera més a prop i així no tirarien els residus al mar.



Segona proposta:



La segona proposta seria que la gent quan vagi a la platja s'emporti una bossa de plàstic i la utilitzi com a paperera i quan arribi a casa que la llencin.

Espero que us hagin agradat les meves propostes i que si sou una d'aquestes persones que llença els residus al mar ja no ho feu ja que com heu vist les conseqüències són molt greus.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada